Odebírejte nás na YouTube
Jahodová bowle
Nejlépe drobné lesní jahody pokapané likérem, potopené ve víně ochucené cukrem a cukrovým sirupem, těsně před podáváním zalité sodovkou nebo šumivým vínem.
Ingredience:
- 500 g nejlépe lesních jahod
- 200 g cukru
- 1,5 l červeného vína
- 0,2 l cukrového sirupu
- 3 cl maraskinového likéru (lze nahradit: griotkou nebo cherry-brandy)
- láhev sodovky nebo láhev šumivého ovocného vína
Postup:
- Očištěné jahody vložíme s cukrem ve vrstvách do velké skleněné mísy, pokapeme je maraskinovým likérem a nalijeme na ně tolik vína, aby byly potopeny, postavíme asi na 1 hodinu k ledu, občas lehce zamícháme.
- Přilijeme zbylé vychlazené víno, podle chuti dosladíme cukrovým sirupem a znovu dáme na led nachladit.
- Teprve těsně před samotným podáváním jahodové bowle přilijeme buď dobře vychlazenou sodovku, nebo šumivé ovocné víno.