Jablečný crumble

Jablečné crumble je skvělým řešením pro ty, kteří by rádi připravili dobrý a snadný ovocný dezert.

Ingredience:

  • 4 ks jablka
  • 70 g másla
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru (lze použít i třtinový)
  • 2 lžíce müsli, mandlí, nebo jiných libovolných oříšků
  • šťáva z půlky citronu
  • skořice


Postup:

  1. Oloupeme jablka, nakrájíme na větší kostičky, dáme do vymazané zapékací formy, zakapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí.
  2. Vychlazené máslo smícháme s moukou, ořechy a moukou. Vytvoříme tak drobenku, kterou zakryjeme jablka.
  3. Pečeme na 160 stupňů přibližně 30 minut (tak aby krusta byla krásně tvrdá a zlatavá).
  4. Ihned podáváme ještě teplé, při servírování můžeme přidat ještě kopeček vanilkové zmrzliny, nebo lžíci kysané smetany.


Tip:

Místo jablek můžeme použít libovolné ovoce, například hrušky, broskve, nebo ostružiny.