
Italská rajská polévka
Recept z Itálie na chutnou sladkokyselou polévku z rajčat.
Ingredience:
- 1 l vody
- 2-4 lžíce rajčatového protlaku
- 150 g vařených nudlí nebo jiných těstovin, případně rýže
- 5 ks kuliček celého pepře
- 3 ks kuliček nového koření
- 1 ks bobkového listu
- 1 ks skořice
- 1 ks menší cibule
- ocet, cukr a sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli překrojenou na dvě půlky a veškeré koření.
- Vaříme asi 25 minut.
- Připravíme si jíšku tak, že na rozehřátém másle orestujeme, za stálého míchání, hladkou mouku.
- Polévku zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem.
- Přecedíme a vložíme uvařené nudle (nebo rýži), zdobíme bazalkou.