Hrušková marmeláda

Recept na domácí hruškovou marmeládu, kterou si prostě zamilujete.

Ingredience:

  • 1 kg oloupaných hrušek
  • 5 ks hřebíčku
  • 2 ks skořice
  • 100 ml rumu
  • gelfix 2:1
  • cukr podle návodu na gelfixu 


Postup:

  1. Oloupeme a očistíme si hrušky a zbavíme je jadýrek.
  2. Připravené hrušky dáme do hrnce, podlijeme lehce vodou a necháme je vařit společně se vším kořením.
  3. Jakmile máme hrušky rozvařené, tak ponorným mixérem vše rozmixujeme a vaříme dál do mírného zhoustnutí.
  4. Dále přidáme gelfix 2:1 (bude výraznější chuť ovoce, než 1:1) a potřebné množství cukru uvedené na gelfixu, nebo podle naší chuti.
  5. Na úplný závěr přidáme rum, promícháme a ihned dáváme do sklenic.
  6. Sklenice zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na pět minut.
  7. Pro delší trvanlivost hruškové marmelády můžeme sklenice ještě zavařit.


Tip:

Recept můžeme libovolně násobit, na námi potřebné množství.