Odebírejte nás na YouTube
Hříbkové rizoto
Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem.
Ingredience:
- 320 g rýže carnaroli
- 160 g Flora Gold
- 100 g parmezánu
- 80 g sušených hub (nejlépe hříbků)
- 200 ml bílého vína
- 100 ml olivového oleje (extra panenský)
- 1 hrst nasekané plocholisté petrželové natě
- 2 ks větší cibule
- zeleninový vývar dle potřeby
- sůl dle chuti
Postup:
1. Houby namočíme na 30 minut do vody.
2. V hrnci rozpustíme Floru Gold s olivovým olejem a na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
3. Přisypeme rýži a dobře promícháme.
4. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno.
5. Pomalu vaříme a stále mícháme, abychom rizoto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo.
6. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijeme vývarem znovu a takto několikrát opakujeme.
7. Rýži vaříme na skus a v krémové konsistenci.
8. Nakonec rizoto zjemníme Florou Gold, posypeme nastrouhaným parmezánem a promícháme.
9. Dle chuti osolíme.
10. Hotové rizoto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.