Hříbkové rizoto

Odebírejte nás na YouTube

Hříbkové rizoto

Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem.

Ingredience:

  • 320 g rýže carnaroli
  • 160 g Flora Gold
  • 100 g parmezánu
  • 80 g sušených hub (nejlépe hříbků)
  • 200 ml bílého vína
  • 100 ml olivového oleje (extra panenský)
  • 1 hrst nasekané plocholisté petrželové natě
  • 2 ks větší cibule
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • sůl dle chuti

 

Postup:

1. Houby namočíme na 30 minut do vody.
2. V hrnci rozpustíme Floru Gold s olivovým olejem a na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
3. Přisypeme rýži a dobře promícháme.
4. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno.
5. Pomalu vaříme a stále mícháme, abychom rizoto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo.
6. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijeme vývarem znovu a takto několikrát opakujeme.
7. Rýži vaříme na skus a v krémové konsistenci.
8. Nakonec rizoto zjemníme Florou Gold, posypeme nastrouhaným parmezánem a promícháme.
9. Dle chuti osolíme.
10. Hotové rizoto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.