Hříbkové rizoto

Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem.

Ingredience:

  • 320 g rýže carnaroli
  • 160 g Flora Gold
  • 100 g parmezánu
  • 80 g sušených hub (nejlépe hříbků)
  • 200 ml bílého vína
  • 100 ml olivového oleje (extra panenský)
  • 1 hrst nasekané plocholisté petrželové natě
  • 2 ks větší cibule
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • sůl dle chuti

 

Postup:

1. Houby namočíme na 30 minut do vody.
2. V hrnci rozpustíme Floru Gold s olivovým olejem a na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
3. Přisypeme rýži a dobře promícháme.
4. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno.
5. Pomalu vaříme a stále mícháme, abychom rizoto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo.
6. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijeme vývarem znovu a takto několikrát opakujeme.
7. Rýži vaříme na skus a v krémové konsistenci.
8. Nakonec rizoto zjemníme Florou Gold, posypeme nastrouhaným parmezánem a promícháme.
9. Dle chuti osolíme.
10. Hotové rizoto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.