Hrachová kaše

Recept na hrachovou kaši s parmazánem a uzeninou.

Ingredience:

  • 300 g zeleného půleného hrachu
  • 1 střední cibule
  • 1 řapík celeru
  • 2-3 stroužky česneku
  • 150-200 ml smetany na vaření
  • 20 g parmazánu
  • lžíce hladké mouky
  • lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • uzené maso nebo opečená uzenina
  • smažená cibulka na posypání

 

Postup:

  1. Hrách namočíme přes noc do studené vody a druhý den vaříme ve stejné vodě s celerem do měkka.
  2. Vody nedáváme moc, jen asi 2 cm nad hrachem.
  3. Nakrájíme  cibuli a česnek a lehce restujeme na sádle, poté přidáme lžíci mouky a vytvoříme jíšku, kterou poté zalijeme smetanou.
  4. Spojíme s uvařeným hrachem a projedeme tyčovým mixerem. Necháme povařit, přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme, případně zředíme na požadovanou hustotu.
  5. Podáváme s opečenou uzeninou, posypané smaženou cibulkou a chlebem.