Hovězí Stroganov

Odebírejte nás na YouTube

Hovězí Stroganov

Rychlá minutka z kousků hovězího masa, nejlépe z pravé svíčkové.

Ingredience:

  • 500 g svíčkové (nízkého roštěnce)
  • 50 g másla
  • 10 g hladké mouky
  • 2 dl kysané smetany
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce rajčatového kečupu
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Odblaněné maso jemně naklepeme a nakrájíme přes vlákna na delší nudličky.
  2. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, mletý pepř a opékáme 5 minut.
  3. Potom zaprášíme hladkou moukou a opékáme ještě 2-3 minuty.
  4. Zalijeme kysanou smetanou, rozmícháme, podusíme ještě 3 minuty, přidáme kečup a osolíme.
  5. V případě potřeby zahustíme solamylem.

 

TIP:

Stroganov můžeme ještě nastavit houbami. Ty přidáváme v bodě 2 výše uvedeného receptu. Jako přílohu zvolíme smažené bramborové hranolky nebo rýži.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.