Hovězí steak na kari

Plátky svíčkové marinované, zprudka opečené na oleji, zdobené čerstvě natrhanou řeřichou.

Ingredience:

  • 600 g pravé svíčkové
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce kari koření
  • 1/2 lžičky cukru
  • řeřicha
  • pepř
  • olej na opečení

 

Postup:

1. Na 2 lžících rozpáleného oleje zpěníme kari koření, sójovou omáčku, med, cukr a trochu pepře, promícháme a necháme vychladnout.
2. Plátky svíčkové rukou jemně naklepeme a naložíme je do marinády, necháme 20 minut marinovat.
3. Na velké pánvi rozpálíme olej, vložíme steaky a po obou stranách je prudce 3 až 4 minuty opékáme (maso uvnitř by mělo zůstat růžové).
4. Steaky osolíme a na talířích ozdobíme natrhanou řeřichou.