Hořčicová omáčka s libovolnými kousky masa

Na cibulce, hořčici a nastrouhané zelenině podlité vodou podušené libovolné kousky nejlépe minutkového masa, omáčka nakonec dochucená smetanou.

Ingredience:

  • 3-4 ks kuřecí, krůtí stehenní řízky, nebo i vepřové nejlépe minutkové maso
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks velké mrkve
  • 1/4 ks celeru
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 200 ml smetany
  • tymián, saturejka, nové koření, jalovec
  • jíška
  • voda
  • sůl

 

Postup:

1. Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme 3 lžíce plnotučné hořčice.
2. Přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky (můžeme použít i strouhanou), osolíme, přidáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka.
3. Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme a přidáme smetanu, dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru (podle naší chuti) a zahustíme jíškou.
4. Maso vrátíme zpět do omáčky, vše ještě prohřejeme a můžeme podávat, například s houskovým knedlíkem.