Hermelínový salát s ředkvičkami

Odebírejte nás na YouTube

Hermelínový salát s ředkvičkami

Svačinový salátek ze dvou sýrů, ředkviček, pažitky, majonézy, smetany, pórku a koření.

Ingredience:

  • 1 ks hermelín (například Sedlčanský figura)
  • 1 ks kelímek tvarohového sýra cottage
  • 1 ks cca 10 cm pórku
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 svazek pažitky
  • 1 lžíce majonézy (nemusí být)
  • 1 lžíce smetany (s méně % tuku)
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Ředkvičky a hermelín nastrouháme nahrubo, přidáme pokrájený pórek a pažitku.
  2. Vše spojíme majonézou, cottagem a smetanou.
  3. Dochutíme solí a pepřem, můžeme nechat chvilku proležet v lednici.
  4. Podáváme s čerstvým pečivem.


Tip:

Pokud chceme, aby vyniknula více chuť každé suroviny zvlášť, ředkvičky a hermelín místo strouhání nakrájíme na větší kousky. Salát můžeme při servírování dozdobit vařeným vejcem.