Hermelínovo-rajčatová pomazánka

Tato pomazánka je výborná na čerstvém pečivu, ale hodí se i jako dip ke grilovanému masu nebo na nový, ve slupce vařený, brambor.

Ingredience:

  • 100 g hermelínu
  • 100 g majonézy
  • 5 ks lístků čerstvé bazalky
  • 2 ks keříčková rajčata
  • 1 ks jarní cibulky (bílá část)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva z půlky citronu
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl dle chuti

 

Postup:

1. Majonézu vyšleháme s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí.
2. Do misky dáme na jemno pokrájenou cibulku, rajčata (bez jadérek), hermelín, to vše promícháme.
3. Přidáme ochucenou majonézu a nasekanou bazalku.
4. Vše řádně promícháme a dáme vychladit.