Grilovaná kotleta v citronové marinádě
Marinované plátky vepřového karé, druhý den zprudka opečené na dobře rozpáleném roštu grilu, případně na pánvi.
Ingredience:
- 4 ks tak 2 cm silné vepřové kotlety bez kosti (karé)
 - 2 ks utřené stroužky česneku
 - 1 ks citrónu (nebo pomeranče)
 - 4 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce sušeného tymiánu
 - hrubě drcený pepř
 - sůl
 
Postup:
- Maso naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme.
 - V misce smícháme olej, česnek, tymián, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu a promícháme, touto směsí potřeme maso a necháme v uzavřené nádobě několik hodin marinovat, nejlépe přes noc.
 - Po vyjmutí maso zčásti osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a na pánvi s trochou tuku restujeme zprudka z obou stran, cca 10 minut celkem.
 - Podáváme s pečivem nebo zeleninou (recept na coleslaw).
 
Doporučení:
V zimních měsících můžeme plátky karé takto naložené opéci na pánvi nebo pod grilem v troubě.
Tip:
Citrón lze nahradit pomerančem, ideální je vyzkoušet, která varianta nám bude více vyhovovat.