Frankfurtská polévka

Odebírejte nás na YouTube

Frankfurtská polévka

Světlá, krémově zahuštěná, po paprice narůžovělá polévka, s vložkou nakrájených párků.

Ingredience:

  • 1,35 l vývaru "B" z kostí
  • 0,5 l mléka
  • 100 g jemných párků
  • 90 g hladké mouky
  • 65 g cibule
  • 50 g tuku
  • 10 g červené mleté papriky
  • 10 g polévkového koření
  • 0,3 g mletého černého pepře
  • čerstvá pažitka nebo petrželka
  • sůl

 

Postup:
1. Na 2/3 výše uvedeného množství tuku orestujeme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou, připravíme světlou zásmažku a do ní zamícháme papriku a pepř.
2. Zásmažku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
3. Ke konci varu přidáme mléko, polévku ještě krátce povaříme a pak ji procedíme pomocí hustého cedníku.
4. Do procezené polévky přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky a podušené na zbylé dávce tuku a znovu ji krátce povaříme.
5. Hotovou polévku dochutíme tekutým polévkovým kořením, případně ji přisolíme a ještě důkladně povaříme.
6. Při servírování jednotlivých porcí do polévky vkládáme propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.