Fazolová polévka

Odebírejte nás na YouTube

Fazolová polévka

Z čerstvých, máčených fazolí připravená chutná luštěninová polévka zahuštěná jíškou.

Ingredience:

  • 120 g fazolí
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 2 ks středně velkých brambor
  • 2 ks cibule
  • 2 ks stroužky česneku
  • několik kuliček nového koření
  • několik kuliček černého pepře
  • sůl
  • voda

 

Postup:

  1. Nejlépe přes noc máčíme fazole ve studené vodě.
  2. Druhý den je slijeme, přidáme nakrájenou a očištěnou kořenovou zeleninou, nové koření, pepř, nasekaný česnek, jednu oloupanou, na plátky pokrájenou, cibuli a na kostičky nakrájené brambory.
  3. Zalijeme čerstvou mírně osolenou vodou a vaříme.
  4. Na rozpuštěném tuku do červena osmahneme na jemno nasekanou druhou cibuli, zaprášíme hladkou moukou.
  5. Až jsou fazole měkké, polévku zahustíme připravenou jíškou.
  6. Nakonec fazolačku zakápneme několika kapkami octa.

 

TIP:

Do polévky můžeme přidat na kostičky nakrájené uzené maso, potěšíme tím nejednoho masožravce a polévka bude mnohem chutnější. Nakonec můžeme přidat jarní cibulku, aby byla polévka barevnější.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.