Odebírejte nás na YouTube
Čokoládová panna cotta
Čokoládová varianta výborného italského dezertu z vařené smetany, čokolády a dalších ingrediencí.
Ingredience:
- 500 ml smetany
- 100 g tmavé čokolády 60 %
- 50 g moučkového cukru
- 2 lžičky jemně mleté želatiny
- 2 lžičky vody
- maliny, borůvky nebo jiné sezónní ovoce na ozdobu
- slunečnicový olej na vymazání formiček
- formičky nebo hrnky na panna cottu o objemu 120 ml
Postup:
- Asi ve 2 lžících vody rozmícháme želatinu, necháme tak 5 minut stát, nebo tak dlouho, dokud želatina neabsorbuje všechnu vodu.
- Smetanu nalijte do hrnce, na středním zdroji tepla ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu, sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala.
- Směs nalijte do čtyř formiček na panna cottu nebo postačí hrnečky o objemu 120 ml lehce vymazané olejem.
- Necháme v lednici 6 hodin ztuhnout.
- 10 minut před podáváním vytáhneme dezert z lednice, vyklopíme a ozdobíme malinami a borůvkami či jiným sezónním ovocem.