Odebírejte nás na YouTube
Cizrnový humus
Recept na cizrnový humus, který je výborný k čerstvému pečivu.
Ingredience:
- 250 g cizrny
- 3 - 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 125 g sezamové pasty tahini
- šťáva z jednoho citrónu
- podle chuti sůl
Postup:
- Uvaříme si cizrnu podle návodu na obalu.
- Vařenou cizrnu nameleme a přidáme šťávu z citrónu, prolisovaný česnek, sůl, olivový olej, sezamovou pastu a případně další ingredience (viz TIP).
- Vše společně umixujeme do hladké hmoty.
- Výsledná směs bude mít konzistenci vyšlehaného tvarohu, hustotu můžeme ovlivnit přidáním olivového oleje.
- Můžeme ihned podávat, ale humus je lepší přes noc uleželý.
Tip:
Do humusu můžeme přimíchat například chilli, mletý pepř, nebo kmín.