Odebírejte nás na YouTube
Cizrnová polévka
Vegetariánský recept na krémovou polévku z cizrny, rajčat a zázvoru.
Ingredience:
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 50 g zázvoru
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 plechovka loupaných rajčat (400g)
- 1 plechovka cizrny (400g)
- 200 ml smetany na vaření
- sůl a pepř
Postup:
- V hrnci rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Tu orestujeme dozlatova. Poté přidáme oloupaný a na drobné kousky nakrájený zázvor.
- Cibuli se zázvorem necháme zesklovatět. Přisypeme mletou papriku, kterou krátce orestujeme, aby uvolnila svou vůni.
- Do základu přidáme plechovku loupaných rajčat a vše důkladně promícháme. Poté přisypeme plechovku cizrny, kterou předtím slijeme a propláchneme. Směs opět promícháme.
- Směs osolíme a opepříme podle chuti. Promícháme a na mírném ohni vaříme přibližně 15 minut.
- Po uplynutí 15 minut přilijeme 300 ml vody a znovu promícháme. Poté přidáme smetanu na vaření, promícháme a necháme ještě 5 minut povařit.
- Polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji ponorným mixérem na požadovanou konzistenci – jemnou nebo mírně hrubou, podle vaší preference.
- Polévku nalijeme do talířů a ozdobíme čerstvými bylinkami, například koriandrem, který její chuť krásně zvýrazní. Ihned podáváme. Dobrou chuť!