Cizrnová polévka

Odebírejte nás na YouTube

Cizrnová polévka

Vegetariánský recept na krémovou polévku z cizrny, rajčat a zázvoru.

Ingredience:

  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g zázvoru
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 plechovka loupaných rajčat (400g)
  • 1 plechovka cizrny (400g)
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř

 

Postup:

  1. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Tu orestujeme dozlatova. Poté přidáme oloupaný a na drobné kousky nakrájený zázvor.
  2. Cibuli se zázvorem necháme zesklovatět. Přisypeme mletou papriku, kterou krátce orestujeme, aby uvolnila svou vůni.
  3. Do základu přidáme plechovku loupaných rajčat a vše důkladně promícháme. Poté přisypeme plechovku cizrny, kterou předtím slijeme a propláchneme. Směs opět promícháme.
  4. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Promícháme a na mírném ohni vaříme přibližně 15 minut.
  5. Po uplynutí 15 minut přilijeme 300 ml vody a znovu promícháme. Poté přidáme smetanu na vaření, promícháme a necháme ještě 5 minut povařit.
  6. Polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji ponorným mixérem na požadovanou konzistenci – jemnou nebo mírně hrubou, podle vaší preference.
  7. Polévku nalijeme do talířů a ozdobíme čerstvými bylinkami, například koriandrem, který její chuť krásně zvýrazní. Ihned podáváme. Dobrou chuť!