Citronové těstoviny

Uvařené těstoviny promíchané s citronovo-parmazánovou omáčkou a nasekanou bazalkou.

Ingredience:

  • 500 g tlustých dlouhých nudlí, špaget, těstovin...
  • 125 g strouhaného parmazánu + na ozdobení
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1ks svazku čerstvé bazalky
  • šťáva ze 3 citronů
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu doměkka.
2. Mezitím smícháme čerstvě vymačkanou šťávu z citronů, jemně nastrouhanou citronovou kůru, olivový olej a na jemno nastrouhaný parmazán na krémovou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme.
3. Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce, promícháme s citronovo-parmazánovou omáčkou, nakonec vmícháme na drobno nakrájenou bazalku.
4. Takto připravené těstoviny podáváme ozdobené nastrouhaným parmazánem.