Odebírejte nás na YouTube
Citronové těstoviny
Uvařené těstoviny promíchané s citronovo-parmazánovou omáčkou a nasekanou bazalkou.
Ingredience:
- 500 g tlustých dlouhých nudlí, špaget, těstovin...
- 125 g strouhaného parmazánu + na ozdobení
- 6 lžic olivového oleje
- 1ks svazku čerstvé bazalky
- šťáva ze 3 citronů
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- mletý pepř
- sůl
Postup:
1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu doměkka.
2. Mezitím smícháme čerstvě vymačkanou šťávu z citronů, jemně nastrouhanou citronovou kůru, olivový olej a na jemno nastrouhaný parmazán na krémovou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme.
3. Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce, promícháme s citronovo-parmazánovou omáčkou, nakonec vmícháme na drobno nakrájenou bazalku.
4. Takto připravené těstoviny podáváme ozdobené nastrouhaným parmazánem.