Čínská pečená kachna

Odebírejte nás na YouTube

Čínská pečená kachna

Kachna naditá plátky pomeranče, badyánem a skořicí, při pečení potíraná glazurou, servírovaná nakrájená na plátky.

Ingredience:

  • 1 ks kachny
  • 5 ks plátků pomerančové kůry
  • 3 ks hvězdiček badyánu
  • 1 ks svitku skořice
  • 125 ml vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce suchého sherry
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky tmavého cukru
  • 1/4 lžičky čínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř)

 

Postup:

  1. Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, z břišní dutiny odstraníme přebytečný tuk, na několika místech propíchneme, pak kachnu na dvacet sekund ponoříme do vroucí vody a na dvě hodiny ji dáme chladit do ledničky.
  2. Připravíme si glazuru - sójovou omáčku přivedeme na mírném ohni k varu, necháme 1 minutu probublávat, pak přidáme vodu, med, sherry, tmavý cukr, koření, promícháme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Do břišní dutiny kachny dáme pomerančovou kůru, badyán, skořici a svážeme ji kuchyňským provázkem nebo sepneme pomocí pečicích jehlic.
  4. Kachnu potřeme glazurou, dáme prsama dolů na poolejovanou mřížku v pekáčku vyloženém alobalem, pečeme při 200 °C hodinu za častého potírání glazurou.
  5. Pak kachnu obrátíme a pečeme další hodinu doměkka, za častého potírání.
  6. Kachnu podáváme nakrájenou na plátky.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.