Chilli švestková omáčka

Odebírejte nás na YouTube

Chilli švestková omáčka

Doma vyrobená pikantní sladko-kyselá omáčka, skvělá k pečeným, dušeným, či grilovaným masům, do omáček apod.

Ingredience:

  • 1,5 kg vypeckovaných švestek
  • 750 g krupicového cukru
  • 750 ml vinného octa
  • 4 ks sušené chilli papričky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks mleté hřebíčky
  • 1 ks kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • špetka mletého nového koření

 

Postup:

  1. Pěkně vyzrálé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
  2. V hrnci se silným dnem smícháme švestičky, ocet (bílý, ale stejný efekt bude mít i červený nebo kombinace obou), drcený česnek, chilli, sůl a zázvor, přivedeme zvolna k varu a za stálého míchání vaříme 45 min nebo až má směs konzistenci kaše.
  3. Poté přidáme cukr, nové koření a hřebíčky, znovu přivedeme k varu a za jemného probublávání vaříme dalších 30 min.
  4. Ponorným mixérem rozmixujeme a naplníme do čistých, suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru, v této poloze necháme vychladnout.


Tip:

V kroku číslo dvě můžeme ještě přidat na kousky nakrájená jablka (dvě jablka zbavená jádřinců).

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.