Chilli con carne s vepřovým masem
Recept na mexickou pochoutku u vás doma. Tentokrát z vepřového masa.
Ingredience:
- olej 4 lžíce
 - cibule 2 kusy
 - česnek 8 stroužků
 - paprika chilli 2 lžičky
 - vepřová panenka 400 gramů
 - paprika 2 kusy (pro vizuální efekt žlutá a červená)
 - fazole bílé 1 plechovka
 - vývar drůbeží 400 mililitrů
 - rajčatový protlak 4 lžíce
 - sůl
 - pepř
 - kopr
 - kerblík
 - petržel kadeřavá/kudrnka
 
Postup:
V pánvi rozpalte oleje na smažení a orestujte na něm doměkka 2 jemně nakrájené cibule a 8 nasekaných stroužků česneku. Přidejte 2 lžičky nasekaných čerstvých chilli papriček, 400 g vepřové panenky (pokrájené na menší kousky) a nakrájené zelené papriky a smažte přibližně dalších 5 minut. Přidejte plechovku bílých fazolí, vlijte kuřecí vývar, přidejte protlak a přiveďte k varu. Nechte na mírném plameni probublávat 5 minut, nebo tak dlouho, dokud není maso hotové. Osolte a opepřete podle chuti a těsně před podáváním přidejte do chilli po 4 lžících nasekaného kopru, kerblíku a petrželky.
Doporučení:
Můžeme podávat s rýží, nebo domácím chlebem.