Chilli con carne s vepřovým masem

Recept na mexickou pochoutku u vás doma. Tentokrát z vepřového masa.

Ingredience:

  • olej 4 lžíce
  • cibule 2 kusy
  • česnek 8 stroužků
  • paprika chilli 2 lžičky
  • vepřová panenka 400 gramů
  • paprika 2 kusy (pro vizuální efekt žlutá a červená)
  • fazole bílé 1 plechovka
  • vývar drůbeží 400 mililitrů
  • rajčatový protlak 4 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • kopr
  • kerblík
  • petržel kadeřavá/kudrnka

 

Postup:

V pánvi rozpalte oleje na smažení a orestujte na něm doměkka 2 jemně nakrájené cibule a 8 nasekaných stroužků česneku. Přidejte 2 lžičky nasekaných čerstvých chilli papriček, 400 g vepřové panenky (pokrájené na menší kousky) a nakrájené zelené papriky a smažte přibližně dalších 5 minut. Přidejte plechovku bílých fazolí, vlijte kuřecí vývar, přidejte protlak a přiveďte k varu. Nechte na mírném plameni probublávat 5 minut, nebo tak dlouho, dokud není maso hotové. Osolte a opepřete podle chuti a těsně před podáváním přidejte do chilli po 4 lžících nasekaného kopru, kerblíku a petrželky.

 

Doporučení:

Můžeme podávat s rýží, nebo domácím chlebem.