Česnekové pesto

Odebírejte nás na YouTube

Česnekové pesto

Recept na chutné pesto, které se rozhodně neztratí a dá se velmi dobře uskladnit.

Ingredience:

  • česnekové výhonky
  • olej
  • sůl

 

Postup:

  1. Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme cibulky.
  2. Zbytek pokrájíme na kratší kousky. Ty pak dáváme postupně do mixéru, přidáme sůl dle chuti a oleje přiléváme tolik, aby se nám výhonky dobře rozmixovali na pastu s krémovou konzistencí.
  3. Po rozmixování pesto nandáme do skleniček a uchováváme v chladnu.
  4. Směs ve skleničkách můžeme i sterilovat a díky tomu uchovat na delší období.

 

TIP:

Pesto používáme ke grilované zelenině a masu, dle chuti můžeme ještě doplnit nastrouhanými sýry, nasekanými rajčaty či pečenými paprikami, ořechy, mandlemi... případně ho můžeme ještě zjemnit přidáním zakysané smetany nebo jogurtu.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.