Česneková polévka

Zkuste klasickou česnekovou polévku z vývarového základu.

Ingredience:

  • 2 větší brambory
  • 1 paličku česneku
  • 1 vejce
  • 2 l vody nebo vývaru
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • osmažený chleba (krutony)
  • tvrdý sýr
  • sůl a pepř

 

Postup:

  1. Ve vývaru (nebo vodě pokud nemáme vývar), uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Těsně před tím, než budou brambory měkké, tak přidáme majoránku, prolisovaný česnek a pozvolna vmícháme vejce.
  2. Česnečku ochutnáme a případně opepříme a dosolíme.
  3. Podáváme s krutony (upražený chleba na pánvi) a posypeme nastrouhaným sýrem.


Tip:

Pokud máme rádi krémové polévky, tak jí před servírováním rozmixujeme. Krémovost zajistí brambory, jen je potřeba brambor do receptu dát více (dle toho jak moc hustou polévku chceme).