Odebírejte nás na YouTube

Celerové hranolky

Jako variaci na hranolky zkuste vyměnit brambory za celer.

Ingredience:

  • Celer - 1 bulva
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Koření dle chuti (papriku, kari, kurkumu apod.)

 

Postup:

  1. Celer překrojte na půl, oloupejte a nakrájejte na asi centimetr silné plátky. Ty pak nakrájejte na hranolky. Počítejte, že se celer pečením scvrkne, hranolky mohou tedy být klidně tlustší.
  2. Hranolky vhoďte do vroucí vody a opravdu jen krátce povařte (maximálně 2 minuty). Pokud je budeme vařit déle, mohly by změknout a zbytečně se lámat. Tento krok můžeme také přeskočit, hranolky budou mít výraznější chuť po celeru a v troubě je budeme připravovat déle.
  3. Až budou suché, smíchejte je s olivovým olejem a kořením dle chuti.
  4. Pečeme asi na 200 stupňů do zlatova (přibližně to je 30 minut).
  5. Odložte na papírovou utěrku a odsajte přebytečný tuk, můžeme ihned podávat například s domácí majonézou.