Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Vyzkoušejte netradiční pomazánku, kterou si zamilujete. Navíc jí připravíte rychle a zvládne to každý.

Ingredience:

  • 1 ks celeru
  • 1 ks citronu (šťáva)
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 balení majonézy

 

Postup:

  1. Syrový celer nastrouháme na jemno, při strouhání pokapáváme citronovou šťávou (celer si tak zachová svou barvu a nezhnědne).
  2. Přidáme majolku a propracujeme.
  3. Na závěr dochutíme troškou mletého černého pepře a dle chuti přidáme i sůl.
  4. Skladujeme v lednici v uzavřené dóze, před servírováním důkladně směs promícháme (necháme ideálně uležet přes noc).


Tip:

Do pomazánky můžeme přidat i nastrouhanou mrkev (v poměru 1:1 s celerem). Pomazánka tak bude barevnější, stejně chutná a vizuálně se potom hodí například na chlebíčky.