Odebírejte nás na YouTube
Cannelloni plněné masem
Cannelloni, velké duté těstoviny naplněné orestovanou masovou směsí a zapečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
- 400 g mletého hovězího masa
- 150 g strouhaného tvrdého sýra
- 50 g strouhaného parmazánu
- 25 g másla
- 2 ks vejce
- 1 dl bílého vína
- 2 lžíce oleje
- cannelloni (těstovinové trubičky)
- mletý černý pepř
- sůl
- olej na vymazání zapékací misky
Postup:
- Mleté maso promícháme s rozšlehanými vejci, sýrem, dochutíme pepřem a solí.
- Na oleji masovou směs orestujeme dohněda, pak ji podlijeme vínem, které necháme vydusit.
- Hotovou směsí naplníme jednotlivé cannelloni, které vyskládáme do olejem vymazané zapékací misky, poklademe kousky másla a posypeme parmazánem.
- Pokrm zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
Tip:
V bodě číslo tři můžeme před posypáním parmazánem cannelloni ještě potřít sugem z rajčat (recept zde).