Cannelloni plněné masem

Cannelloni, velké duté těstoviny naplněné orestovanou masovou směsí a zapečené v troubě dozlatova.

Ingredience:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 25 g másla
  • 2 ks vejce
  • 1 dl bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • cannelloni (těstovinové trubičky)
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej na vymazání zapékací misky

 

Postup:

  1. Mleté maso promícháme s rozšlehanými vejci, sýrem, dochutíme pepřem a solí.
  2. Na oleji masovou směs orestujeme dohněda, pak ji podlijeme vínem, které necháme vydusit.
  3. Hotovou směsí naplníme jednotlivé cannelloni, které vyskládáme do olejem vymazané zapékací misky, poklademe kousky másla a posypeme parmazánem.
  4. Pokrm zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.