Rajčatové sugo

Sugo pomodoro, nebo také rajčatová omáčka je nepostradatelnou součástí italské kuchyně.

Ingredience:

  • rajčata
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl


Postup:

  1. Rajčata očistíme, odstopkujeme a pořádně omyjeme. 
  2. Následně všechna rajčata rozpůlíme a lžicí odstraníme tekutý vnitřek (semínka s vodou).
  3. Zbytek rajčat dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme, dokud všechna rajčata úplně nerozvaříme.
  4. Vzniklou směs rozmixujeme (nebo propasírujeme).
  5. Hrnec dáme opět na plotnu a přidáme podle chuti sůl, olivový olej a nahrubo nakrájenou bazalku.
  6. Směs dáme do zavařovacích sklenic a zavařujeme půl hodiny na 85°C. 
  7. Sugo můžeme využít jako základ na pizzu či různých omáček.