Odebírejte nás na YouTube

Bylinkové máslo

Takto připravené bylinkové máslo zajisté oceníme k rychlé večeři, grilovanému masu, nebo pečeným bramborám.

Ingredience:

  • 250 g másla (nenahrazujeme margarínem)
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička česneku
  • sůl


Postup:

  1. Necháme si povolit máslo v teple, aby se nám s ním lépe manipulovalo, pro snadnější manipulaci ho můžeme nakrájet na menší kostičky.
  2. Poté máslo vložíme do mísy a vidličkou postupně přimícháme sůl a bylinky. Množství soli a bylinek volíme podle vlastní chuti (kdo nemá rád sůl, tak jí může zcela vynechat).
  3. Pečlivě promíchané máslo můžeme ponechat v nádobě, vytvarovat pomocí tvarovátek, nebo pomocí folie z něj udělat váleček.
  4. Máslo dáme do lednice a necháme alespoň 12 hodin uležet (nejlépe 24 hodin).
  5. Podáváme s chlebem, k grilovanému masu, nebo použijeme v dalších receptech.


Tip: 

Pokud nemáme po ruce čerstvé bylinky, můžeme použít sušené, nebo kupovanou směs (například provensálské koření). 

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.