Buřtguláš

Na cibulovém základě povařené brambory, salám, chilli papričky a další ingredience.

Ingredience:

  • 600 g brambor
  • 400 g točeného salámu
  • 120 g cherry rajčátek
  • 6 lžic oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce nasekané chilli papričky
  • 1 lžíce rajský protlaku
  • 1 lžička lístků tymiánu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks větší cibule
  • 8 dl vývaru
  • sůl

 

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo a na části rozehřátého oleje osmažíme dozlatova, snížíme teplotu, přimícháme hladkou mouku, mletou papriku a přidáme protlak, když se začne směs přichytávat, zalijeme vývarem a chvíli vaříme.
2. Do tohoto základu vsypeme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, lístky tymiánu a oloupané, na menší kousky nakrájené brambory a vaříme zvolna do poloměkka.
3. Pak přidáme na zbylém oleji opečená kolečka točeného salámu a na drobno nasekanou chilli papričku a vaříme ještě 5 minut doměkka.
4. Nakonec přidáme cherry rajčátka, vše necháme přejít varem a podle chuti přisolíme.

 

Doporučení:

Jako přílohu můžeme podávat čerstvý chléb.