Bublanina do koláčové formy

Odebírejte nás na YouTube

Bublanina do koláčové formy

Piškotové nadýchané a jemné těsto s drobným ovocem. Oblíbený, snadný, rychlý a levný dezert našich babiček a prababiček.

Ingredience:

  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 300 g rybízu nebo jiného drobného ovoce
  • 180 ml 31% smetany ke šlehání
  • 3 ks vejce
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1/2 ks kypřicího prášku do pečiva
  • koláčová forma o průměru 28 cm
  • 2 lžíce hrubé mouky na vymazání
  • 1 lžíci másla na vymazání

 

Postup:

  1. Oddělíme žloutky a bílky.
  2. Z bílků a špetičky soli vyšleháme pevný sníh.
  3. Ke žloutkům přidáme cukry a šleháme do pěny.
  4. Přidáme smetanu a opět chvilku šleháme.
  5. Pak přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  6. Stěrkou vyrovnáme do máslem vytřené a moukou vysypané koláčové formy.
  7. Ovoce dáme do misky (pokud máme zmrazené, nechápe jen částečně povolit), přidáme lžíci hrubé mouky a promícháme.
  8. Potom ovocem rozmístíme povrch bublaniny a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C.
  9. Pečeme dorůžova zhruba 30 minut.
  10. Po upečení bohatě pocukrujeme (tento krok je volitelný).

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.