Bramborovo-tvarohová bábovka s jablkem a skořicí

Je upečená z těsta připraveného z nastrouhaných brambor, polohrubé mouky, jablka, cukru, oleje, tvarohu, kypřícího prášku, žloutků, sněhu z bílků a skořice.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky brambor (cca 5-6 ks)
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 2 ks bílky (vyšlehat v hustý sníh se špetičkou soli)
  • 2 ks žloutky
  • 1 ks jablka
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 sáček prášek do pečiva
  • 1 lžíce sypké skořice
  • špetička soli (do bílkového sněhu)
  • forma na bábovku, máslo na vymazání, krupice na vysypání formy

 

Postup:

1. Brambory a jablko zbavené slupky a jádřince, oloupeme a nastrouháme na jemno.
2. Přimícháme všechny ostatní přísady až na sníh z bílků, vše zamícháme a zcela ke konci do celé směsi opatrně vmícháme hustý bílkový sníh.
3. Dáme do bábovkové, máslem vymazané a krupicí vysypané formy a pečeme na 200 °C po dobu prvních 10 minut, pak stáhnout na 170 °C a tak dopékáme tak 25-30 minut, dobu pečení je třeba přizpůsobit vlastní troubě.