Odebírejte nás na YouTube
Bramborovo-tvarohová bábovka s jablkem a skořicí
Je upečená z těsta připraveného z nastrouhaných brambor, polohrubé mouky, jablka, cukru, oleje, tvarohu, kypřícího prášku, žloutků, sněhu z bílků a skořice.
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky brambor (cca 5-6 ks)
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 2 ks bílky (vyšlehat v hustý sníh se špetičkou soli)
- 2 ks žloutky
- 1 ks jablka
- 1 vanička tučného tvarohu
- 1 sáček prášek do pečiva
- 1 lžíce sypké skořice
- špetička soli (do bílkového sněhu)
- forma na bábovku, máslo na vymazání, krupice na vysypání formy
Postup:
- Brambory a jablko zbavené slupky a jádřince, oloupeme a nastrouháme na jemno.
- Přimícháme všechny ostatní přísady až na sníh z bílků, vše zamícháme a zcela ke konci do celé směsi opatrně vmícháme hustý bílkový sníh.
- Dáme do bábovkové, máslem vymazané a krupicí vysypané formy a pečeme na 200 °C po dobu prvních 10 minut, pak stáhnout na 170 °C a tak dopékáme přibližně 25-30 minut, dobu pečení je třeba přizpůsobit vlastní troubě.