Odebírejte nás na YouTube
Bramborové knedlíky
Recept na knedlíky, které se výborně hodí k vepřovému masu a zelí.
Ingredience:
- 800 g brambor
- sůl
- 150 g hladké mouky
- 1 ks vejce
- 1 ks žloutek
- 100 g hrubé krupice
Postup:
- Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme na vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut.
- V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme.
Tip:
Pokud chceme ušetřit čas při vaření a čekání než nám brambory vychladnou, tak si je můžeme uvařit den předem a necháme je vychladnout přes noc.