Bramborák

Neznám snad člověka co by neměl rád dobrý bramborák, vošouch, cmundu.

Ingredience:

  •  1 kg brambor
  • 120 g hladké mouky
  • 2 - 3  stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • majoránka
  • sůl
  • 10 ml mléka
  • mletý černý pepř
  • 150 ml olej

 

Postup:

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova. Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.