Odebírejte nás na YouTube

Bramborák

Neznám snad člověka co by neměl rád dobrý bramborák, vošouch, cmundu.

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • 60 g hladké mouky
  • 2 - 3  stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • majoránka
  • sůl a pepř
  • 10 ml mléka
  • olej na smažení

 

Postup:

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme.
  2. Vodu z větší části slijeme (kterou nám pustí brambory).
  3. Strouhané brambory dochutíme solí a pepřem.
  4. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko (aby těsto nebylo úplně tuhé).
  5. Na pánvi si rozpálíme tuk, nebo olej a pomocí lžíce na ní dáme smažit připravenou bramborovou směs, kterou lžící vždy rozprostřeme na placky.
  6. Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme teplé, nebo studené (podle toho jak je máme rádi).


Tip:

Recept je možné libovolně násobit (násobíme všechny suroviny), uvedené množství vystačí cca na 5 bramboráků.