
Bramborák
Neznám snad člověka co by neměl rád dobrý bramborák, vošouch, cmundu.
Ingredience:
- 1 kg brambor
- 120 g hladké mouky
- 2 - 3 stroužky česneku
- 2 ks vejce
- majoránka
- sůl
- 10 ml mléka
- mletý černý pepř
- 150 ml olej
Postup:
- Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme.
- Vodu z větší části slijeme.
- Strouhané brambory dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko (aby těsto nebylo úplně tuhé).
- Na pánvi si rozpálíme tuk a pomocí lžíce na ní dáme smažit připravenou bramborovou směs, kterou lžící vždy rozprostřeme na placky.
- Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme teplé, nebo studené (podle toho jak je máme rádi).