Odebírejte nás na YouTube
Bramborák
Neznám snad člověka co by neměl rád dobrý bramborák, vošouch, cmundu.
Ingredience:
- 500 g brambor
- 60 g hladké mouky
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 ks vejce
- majoránka
- sůl a pepř
- 10 ml mléka
- olej na smažení
Postup:
- Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme.
- Vodu z větší části slijeme (kterou nám pustí brambory).
- Strouhané brambory dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko (aby těsto nebylo úplně tuhé).
- Na pánvi si rozpálíme tuk, nebo olej a pomocí lžíce na ní dáme smažit připravenou bramborovou směs, kterou lžící vždy rozprostřeme na placky.
- Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme teplé, nebo studené (podle toho jak je máme rádi).
Tip:
Recept je možné libovolně násobit (násobíme všechny suroviny), uvedené množství vystačí cca na 5 bramboráků.