Bramborák

Neznám snad člověka co by neměl rád dobrý bramborák, vošouch, cmundu.

Ingredience:

  •  1 kg brambor
  • 120 g hladké mouky
  • 2 - 3  stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • majoránka
  • sůl
  • 10 ml mléka
  • mletý černý pepř
  • 150 ml olej

 

Postup:

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme.
  2. Vodu z větší části slijeme.
  3. Strouhané brambory dochutíme solí a pepřem.
  4. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko (aby těsto nebylo úplně tuhé).
  5. Na pánvi si rozpálíme tuk a pomocí lžíce na ní dáme smažit připravenou bramborovou směs, kterou lžící vždy rozprostřeme na placky.
  6. Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme teplé, nebo studené (podle toho jak je máme rádi).