Odebírejte nás na YouTube
Aljašská treska v těstíčku
Rybí filé smažené v těstíčku podávané s brambory a zakysanou smetanou s česnekem.
Ingredience:
- 400 g brambor
- 250 g hladké mouky
- 200 g mrkve
- 200 g cukety
- 100 g tvrdého sýru
- 600 ml mléka
- 250 ml zakysané smetany
- 2 ks stroužků česneku
- 2 ks vajec
- 1 ks červené papriky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- mletý bílý pepř
- sůl
Postup:
1. Rybí filé opláchneme, osušíme, okořeníme pepřem a solí a pokapeme citrónovou šťávou.
2. Z mouky, mléka a vajec připravíme těstíčko, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a sůl.
3. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a osolíme, můžeme přidat trochu másla.
4. Cuketu, mrkev a papriku nakrájíme na kostičky nebo proužky a na rozehřátém oleji krátce orestujeme.
5. Rybu namáčíme v těstíčku a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova.
6. Do zakysané smetany rozmačkáme česnek osolíme a podáváme k rybě a bramborám.