Zelňáky

Odebírejte nás na YouTube

Zelňáky

Směs z bílého zelí, polohrubé mouky a v troubě upečená dozlatova. Variace na oblíbené bramboráky.

Ingredience:

  • 300 g bílého zelí
  • 200 g uzeniny
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 2 lžičky mleté papriky
  • Sůl a pepř

 

Postup:

  1. Cibuli, zelí a uzeninu nakrájíme na malé kousky, pokud připravujeme verzi na plech, která se podobá bramborákům, nebo na větší kousky pro verzi připomínající nádivku.
  2. Do mísy přidáme všechny ingredience včetně mleté papriky, kterou podle chuti přidáme jako koření. Směs důkladně promícháme. Těstíčko připravíme z vajec, mouky, mléka a oleje a přidáme ho rovnou k zelí a uzenině.
  3. Vše dobře promícháme, aby se těstíčko rovnoměrně spojilo se zeleninou a uzeninou. Směs přendáme na plech nebo do pekáčku podle toho, jakou verzi preferujeme. Pokud chcete verzi jako nádivku, pečte ji 30 minut, pro verzi podobnou bramborákům pečte asi 20 minut.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, dokud zelňáky nezískají zlatavou barvu a budou krásně propečené.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.