Vláčné rozmarýnové tyčinky k pivu a vínu

Odebírejte nás na YouTube

Vláčné rozmarýnové tyčinky k pivu a vínu

Rozmarýnem ovoněné domácí tyčinky se s těmi kupovanými nedají srovnat. Jen je pro jistotu připravujte rovnou z dvojnásobné dávky, protože budou hned pryč.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g změklé Hery
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 ks rozšlehaného vajíčka
  • hrubozrnná sůl

 

Postup:

  1. Z Hery, mouky, v prstech rozemnutého rozmarýnu a tvarohu rychle vypracujeme těsto, zabalíme do folie a uložíme na hodinu do lednice.
  2. Pak na mírně pomoučeném válu vyválíme dvě placky o tloušťce asi 0,5 cm a rádýlkem odkrajujeme centimetrové proužky.
  3. Potřeme ušlehaným vajíčkem a posypeme solí, sezamem, ale třeba i mákem nebo kmínem.
  4. Tyčinky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 minut, dokud nezezlátnou.

 

Tip:

Hera se v receptu využívá čistě z důvodu ceny, lze místo ní využít máslo, tyčinky budou navíc více vláčné.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.