Odebírejte nás na YouTube
Vídeňský bramborový salát
Variace na bramborový salát, tentokrát ve vídeňské verzi.
Ingredience:
- 500 g brambor
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 ks cibule (nejlépe červená)
- 1 lžíce vinného octu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 hrst pažitky
- sůl
Postup:
- Brambory očistěte a v celku je uvařte ve slupce. Průběh vaření dobře hlídejte – brambory by měly zůstat pevné.
- Zatímco se vaří brambory, připravte si ostatní ingredience. Pažitku nasekejte nadrobno. Díky pažitce je salát osvěžují a vypadá krásně čerstvě.
- Cibuli pokrájejte na kolečka. Cibuli zalijte lžící vinného octa. Nejlepší je estragonový, ale můžete použít i obyčejný hnědý. Osolte ji a promíchejte. Následně přidejte lžíci oleje a osolte.
- Uvařené brambory oloupejte a ještě horké je nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm. Nebojte se a zpracujte ještě horké brambory. Čím dříve je zpracujete a zalijete vývarem, tím lépe jej vstřebají.
- Nakonec přidejte nasekanou pažitku, salát osolte (podle chuti lze přidat i pepř). Čím kvalitnější ingredience použijete, tím lepší bude výsledek.
- Salát podávejte ještě vlažný. Pokud jej ale rychle uschováte do lednice a sníte až následující den, bude stejně dobrý. Před podáváním jej nechte půl hodinu při pokojové teplotě.