Vídeňská roštěná

Vídeňská roštěná s cibulkou. Výborný recept na snadný a velmi chutný oběd.

Ingredience:

  • 1 kg hovězí roštěné
  • 300 ml masového vývaru
  • 5 ks velké cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 80 g másla
  • pepř a sůl


Postup:

  1. Oloupeme a očistíme cibuli, jednu nakrájíme na jemno a ostatní na kolečka.
  2. Očistíme  maso a nakrájíme ho na pět stejně velkých plátků.
  3. Maso z obou stran osolíme a opepříme.
  4. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém pozvolna osmažíme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli.
  5. Na další pánvi si ohřejeme olej a roštěnky zprudka a z obou stran osmažíme, následně je zabalíme do alobalu.
  6. Pánev nečistíme a ihned tam přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou zaprášíme moukou a osmažíme dozlatova.
  7. Jakmile je cibulka zlatavá, přidáme k ní vývar a vaříme do zhoustnutí, vzniklou omáčku osolíme a opepříme.
  8. Na talíř servírujeme roštěné přelité omáčkou a dozdobené smaženými kroužky cibule.