Vepřové ražniči

Odebírejte nás na YouTube

Vepřové ražniči

Grilované vepřové špízy se slaninou a klobásou.

Ingredience:

  • 400 g vepřového masa
  • 1/2 klobásy
  • 4 menší cibule
  • 80 g slaniny
  • sůl, pepř
  • olej

 

Postup:

  1. Vepřové maso pokrájíte přes vlákna na řízky, naklepete je a opět překrojíte na kostky.
  2. Potřete olejem a dáte do misky a do lednice odpočívat.
  3. Mezitím si nakrájíte na kolečka klobásu a cibuli a na kostky slaninu.
  4. Vyndáte maso, prosolíte, opepříte.
  5. Na špejle, které jste si předtím namočili do vody, napichujete střídavě maso, klobásu, cibuli a slaninu a grilujete ze všech stran.


Tip:

Místo špejlí můžeme samozřejmě použít přímo jehly na maso. V druhém kroku můžeme také přidat k masu grilovací koření, nebo naše oblíbené bylinky (ale takto naložené maso je ideální nechat uležet přes noc). Místo grilu můžeme pokrm také připravit v troubě.