Vejce plněná žloutkovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z uvařených žloutků, másla a hořčice, zdobená kapií, snítky petrželky a vějířky kyselé okurky.

Ingredience:

  • 4 ks vejce uvařená natvrdo
  • nakládané kapie, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky na ozdobu
  • sůl
  • 60 g másla nebo margarínu
  • 4 ks žloutky z natvrdo uvařených vajíček
  • 1 lžička plnotučné hořčice

 

Postup:

1. Vejce uvařená na tvrdo oloupeme, rozkrojíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme, bílky dole rovně seřízneme, aby vejce dobře stála.
2. Osolíme je a nastříkáme pěnou vyšlehanou ze žloutků, hořčice a másla (postup níže).
3. Zdobíme kapií, snítky petrželky, nasekanou pažitkou, vějířky kyselé okurky, případně jen posypeme paprikou (zvolíme to co máme k dispozici).

 

Postup (žloutková pěna):
Změklé máslo nebo tuk utřeme se solí, přidáme jemně nastrouhané žloutky a hořčici, vyšleháme pěnu.