Odebírejte nás na YouTube
Vejce plněná žloutkovou pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z uvařených žloutků, másla a hořčice, zdobená kapií, snítky petrželky a vějířky kyselé okurky.
Ingredience:
- 4 ks vejce uvařená natvrdo
- nakládané kapie, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky na ozdobu
- sůl
- 60 g másla nebo margarínu
- 4 ks žloutky z natvrdo uvařených vajíček
- 1 lžička plnotučné hořčice
Postup:
- Vejce uvařená natvrdo oloupeme, rozkrojíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme, bílky dole rovně seřízneme, aby vejce dobře stála.
- Osolíme je a nastříkáme pěnou vyšlehanou ze žloutků, hořčice a másla (postup níže).
- Zdobíme kapií, snítky petrželky, nasekanou pažitkou, vějířky kyselé okurky, případně jen posypeme paprikou (zvolíme to co máme k dispozici).
Postup (žloutková pěna):
Změklé máslo nebo tuk utřeme se solí, přidáme jemně nastrouhané žloutky a hořčici, vyšleháme pěnu.