Odebírejte nás na YouTube
Vanilkové rohlíčky
Jemné, křehké rohlíčky s vanilkovou chutí, ideální pro vánoční pečení. Tento tradiční recept zaručí skvělý výsledek na každém stole.
Ingredience:
- 200 g másla
- 300 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 100 g vlašských ořechů - mletých
- 2 žloutky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 50 g moučkového cukru na obalení
Postup:
- Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na hodinu odpočinout v sáčku do lednice (nebo ideálně přes noc).
- Rukama vypracujeme jednotlivé rohlíčky.
- Cukroví upečeme dorůžova na plechu vyloženém papírem na pečení v předehřáté troubě (při 170°C pečeme asi 10 minut).
- Ihned po upečení rohlíčky opatrně obalíme v cukru - pozor, teplé jsou ještě křehké.