Odebírejte nás na YouTube

Vanilkové rohlíčky

Jemné, křehké rohlíčky s vanilkovou chutí, ideální pro vánoční pečení. Tento tradiční recept zaručí skvělý výsledek na každém stole.

Ingredience:

  • 200 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 100 g vlašských ořechů - mletých
  • 2 žloutky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g moučkového cukru na obalení

 

Postup:

  1. Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na hodinu odpočinout v sáčku do lednice (nebo ideálně přes noc).
  2. Rukama vypracujeme jednotlivé rohlíčky.
  3. Cukroví upečeme dorůžova na plechu vyloženém papírem na pečení v předehřáté troubě (při 170°C pečeme asi 10 minut).
  4. Ihned po upečení rohlíčky opatrně obalíme v cukru - pozor, teplé jsou ještě křehké.