Tvarohové knedlíky s ovocem

Tvarohové knedlíky s ovocem

Kynuté ovocné knedlíky z tvarohového těsta.

Ingredience:

  • 2 žloutky (lze i s 1 celým vejcem)
  • 80 g másla
  • 2 lžíce cukru (můžeme vynechat pokud nechceme tolik sladké knedlíky)
  • 250 g měkkého tvarohu (klasický v kostce)
  • 200 g polohrubé mouky (můžete i půl napůl s jinou moukou, třeba celozrnnou)
  • asi 250 g čerstvých jahod (nebo jiné ovoce podle chuti)
  • špetku soli

 

Postup:

  1. Žloutky smícháme s cukrem, máslem a špetkou soli.
  2. Po částech přidáváme tvaroh, pak postupně i mouku, až získáme vláčné těsto.
  3. Těsto je dobré nechat chvíli odležet v lednici.
  4. Na pomoučněné ploše z těsta vyválíme váleček a rozdělujeme jej na stejně velké dílky.
  5. Větších knedlíků bude z této dávky asi 10, menších přibližně 12.
  6. Z každého dílku si rukou vytvarujte placku a zabalte do ní jahodu (nebo jiné námi zvolené ovoce). Když bude těsta moc a ovoce málo, nebude to ono, je lepší si vybrat vetší kousky ovoce.
  7. Knedlíky vaříme 5–7 minut v mírně osolené vodě. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.