Odebírejte nás na YouTube
Trhané vepřové maso
Výborné domácí trhané vepřové maso. Jedna z nejlepších variant přípravy masa.
Ingredience:
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 zarovnaná lžíce pepře
- 2 zarovnané lžíce uzené papriky
- 1 zarovnaná lžíce drceného kmínu
- 2 zarovnané lžíce třtinového cukru
- 1 vrchovatá lžíce soli
Postup:
- Maso očistíme od přebytečného tuku a přemístíme ho do pekáčku, kde ho budeme péct.
- V mističce si smícháme všechno koření a následně nasypeme na maso. Důkladně směs koření do masa vmasírujeme ze všech stran.
- Ideální je takto kořeněné maso nechat přes noc odležet v lednici (ale není to potřeba).
- Maso pečeme pomalu na 130°C minimálně 6 hodin, nejlépe však 12 hodin. O maso se nemusíme nijak speciálně starat, stačí, aby bylo lehce podlité vodou.
- Na konci pečení se maso bude úplně rozpadat, roztrháme ho vidličkou na menší kousky a necháme ještě půl hodiny dopéct v troubě.
- Takto připravené maso můžeme podávat v bagetě se salátem, nebo ho můžeme použít jako náplň hamburgru.