Trhané vepřové maso

Odebírejte nás na YouTube

Trhané vepřové maso

Výborné domácí trhané vepřové maso. Jedna z nejlepších variant přípravy masa.

Ingredience:

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 zarovnaná lžíce pepře
  • 2 zarovnané lžíce uzené papriky
  • 1 zarovnaná lžíce drceného kmínu
  • 2 zarovnané lžíce třtinového cukru
  • 1 vrchovatá lžíce soli


Postup:

  1. Maso očistíme od přebytečného tuku a přemístíme ho do pekáčku, kde ho budeme péct.
  2. V mističce si smícháme všechno koření a následně nasypeme na maso. Důkladně směs koření do masa vmasírujeme ze všech stran.
  3. Ideální je takto kořeněné maso nechat přes noc odležet v lednici (ale není to potřeba).
  4. Maso pečeme pomalu na 130°C minimálně 6 hodin, nejlépe však 12 hodin. O maso se nemusíme nijak speciálně starat, stačí, aby bylo lehce podlité vodou.
  5. Na konci pečení se maso bude úplně rozpadat, roztrháme ho vidličkou na menší kousky a necháme ještě půl hodiny dopéct v troubě.
  6. Takto připravené maso můžeme podávat v bagetě se salátem, nebo ho můžeme použít jako náplň hamburgru.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.