Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Uvařené těstoviny servírované s chutnou omáčkou z rozpuštěného sýra a dalších ingrediencí.

Ingredience:

  • 500 g těstovin
  • 300 g gorgonzoly
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce oleje
  • 1/8 l smetany
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • bylinky na ozdobení (šalvěj, libeček, bazalka,…)

 

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme na skus, tzv. al-dente (podle návodu na obalu).
  2. Sýr nastrouháme a na mírně rozpáleném oleji ho za stálého míchání rozpustíme.
  3. Přidáme obě smetany a směs povaříme cca 4 minuty.
  4. Omáčku dochutíme pepřem a solí, pokud to je třeba.
  5. Těstoviny smícháme s hotovou omáčkou a ozdobíme bylinkami, ihned podáváme.

 

Poznámka:
Gorgonzola – je nejznámějším italským reprezentantem plísňových sýrů. Od roku 1996 se smí pod jménem Gorgonzola prodávat pouze sýr pocházející z určitých oblastí Itálie.


TIP:
Druh sýra samozřejmě můžeme změnit, například za mozzarellu, nebo cheddar (čedar). Mějte však na paměti, že druh sýra ovlivní to, jakou bude mít omáčka chuť.