Odebírejte nás na YouTube
Těstoviny se sýrovou omáčkou
Uvařené těstoviny servírované s chutnou omáčkou z rozpuštěného sýra a dalších ingrediencí.
Ingredience:
- 200 g gorgonzoly, nebo čedaru
- lžička másla
- lžička mleté papriky (sladké)
- lžička rozmarýnu
- lžička tymiánu
- 200 g smetany
- sůl
- pepř
- pažitka na ozdobení
- těstoviny
Postup:
- Těstoviny, které máme rádi uvaříme na skus, tzv. al-dente (podle návodu na obalu).
- Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- Rozpustíme si na pánvi lžičku másla a krátce orestujeme nakrájený česnek.
- Přidáme smetanu a krátce povaříme.
- Omáčku dochutíme lžičkou mleté papriky, rozmarýnu, tymiánu, pepřem a solí podle potřeby.
- Přidáme nastrouhaný sýr a pár minut povaříme, dokud se nám zcela nerozpustí.
- Těstoviny smícháme s hotovou omáčkou a ozdobíme pažitkou, nebo jinou bylinkou a ihned podáváme.
Poznámka:
Gorgonzola – je nejznámějším italským reprezentantem plísňových sýrů. Od roku 1996 se smí pod jménem Gorgonzola prodávat pouze sýr pocházející z určitých oblastí Itálie.
TIP:
Druh sýra samozřejmě můžeme změnit, například za mozzarellu, nebo cheddar (čedar). Mějte však na paměti, že druh sýra ovlivní to, jakou bude mít omáčka chuť.