Odebírejte nás na YouTube
Těstovinový salát s tuňákem
Salát z konzervovaného tuňáka s lučinou a těstovinami.
Ingredience:
- 250 g těstovin
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě – 185 g
- 100 g Lučiny
- 1 lžička olivového oleje
- petrželka, oregáno, estragon
- 4 - 5 lžic bílého jogurtu
- přibližně 10 oliv
Postup:
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
- Po uvaření je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Lučinu rozdrobíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájené vypeckované olivy, tuňáka i se šťávou, těstoviny a vše opatrně promícháme.
- Přidáme jogurt a na jemno nasekané bylinky a opět promícháme.
- Salát podáváme vychlazený s pečivem.