Odebírejte nás na YouTube

Sněhové pusinky

Sladká tečka z vaječného bílku, neodmyslitelně patřící nejen k vánocům.

Ingredience:

  • 4 bílky
  • 300 g cukru moučka
  • špetka soli

 

Postup:

  1. Připravíme si vetší nádobu.
  2. Na dno nádoby dáme špetku soli.
  3. Přidáme bílky ze čtyř vajec a vyšleháme je v tuhý sníh. Pokud ke šlehání využíváme mixér, volíme nízké otáčky, sníh bude pevnější.
  4. Do sněhu postupně zašleháme 300 g moučkového cukru (nejlépe prosetého).
  5. Nyní na plech vyložený pečícím papírem vytvarujeme pusinky. Můžeme použít jen lžičku a tvarovat hrudky, případně i pytlík se širokou zdobící špičkou. 
  6. Následně pusinky libovolně dozdobíme. 
  7. V předehřáté troubě pečeme pusinky na 150 °C přibližně 15 minut. Pokud nejsou pusinky ještě hotové, tak je ještě dopečeme - doba sušení je závislá na velikosti pusinek, lze je sušit i déle. Pusinky sušíme vždy na menší teplotu, aby nám nezměnily barvu. 


Tip:

Pusinky můžeme po upečení a vychladnutí namáčet do čokolády. Případně ve čtvrtém kroku přidáme potravinářské barvivo, pokud chceme mít cukroví pestré.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.