Odebírejte nás na YouTube
Smažený květák
Recept na smažený květák, vhodný třeba jako vegetariánská varianta pro řízek.
Ingredience:
- květák
- sůl
- kmín -nemusí být
- rozšlehané vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
Postup:
- Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě "chroupat" ,aby při obalování držel pohromadě.
- Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
- Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s tatarkou.